Fyldt svinemørbrad

Mørbrad igen – ja, men når det nu kan laves, så det smager anderledes hver gang. Fyldet kan varieres i det uendelige. Her er det basilikum, parmesan og tomater.

Ingredienser:

1 svinemørbrad

6 – 8 skiver bacon

2 halve soltørrede tomater

1 pæn stor stilk frisk basilikum

25 g parmesan

salt og peber

evt. lidt rødvin til stegningen

Mørbraden pudses af, og der laves en rille på langs i hele dens længde. Parmesan, tomater og basilikum hakkes og blandes sammen.

Der drysses lidt salt og peber i rillen på mørbraden, og så lægger man fyldet i rillen og klemmer mørbraden sammen om det og vikler baconskiver omkring. Det er ikke nødvendigt med kødnåle, for baconen holder sammen på det hele.

På en pande ved jævn varme steges mørbraden nu i alt 20 min, idet den vendes 1/4 omgang hvert 5. minut, så den til sidst er blevet stegt hele vejen rundt.

Hver gang, man vender den, kan man hælde en smule rødvin, vand – eller lidt af hvert på panden – pas på – det kan godt sprøjte lidt.

Mørbraden tages op og hviler i nogle minutter, inden den skæres ud i passende stykker, inden den serveres f.eks. med ovnstegte kartofler og en god sauce, som kunne være lavet på en basissauce, tilsat den pandesky, som mørbraden har efterladt i stegepanden.

Skriv et svar