Tacosauce

Jeg ved godt, at man kan købe det færdigt, men med fare for at gentage mig selv, så ved man, hvad der er puttet i, når man laver det selv – og sådan en portion her varer jo længe.

Jeg starter med at tage den store suppegryde frem, så der er plads til at røre rundt, og så bruger jeg:

2 spsk olie

2 løg

5 fed hvidløg

2 røde peberfrugter

2 gule peberfrugter

1 grøn peberfrugt

2 chilier

5 ds flåede tomater

3 tsk salt

1 ds (830g) tomatkoncentrat – forklaring følger

1 tsk stødt spidskommen

2 dl vand

1 spsk sukker

2 tsk atamon

Løg, hvidløg, chili og peberfrugter i alle farver skæres ret fint ud, og alt svitses i olien i fem minutter.

Herefter tilsættes dåsetomaterne, som også er skåret i små stykker. Væden må gerne komme med.

Jeg var så heldig at falde over sådan en dåse her i min lokale mellemøstlige butik.

Rigtig god tomatkoncentrat. Så indholdet af den røg også i sammen med salt, stødt spidskommen, sukker og vand.

Der røres godt rundt, og hele herligheden simrer for lav varme i et par timer.

Så smages til med sukker, salt og evt. chili, så styrken passer til ens smag.

Herefter tilsættes atamon og tacosaucen hældes på atamon-skyllede glas, som lukkes med det samme, mens saucen er varm. Glassene køler af, og kan nu stilles på “lager”, og man har tacosauce til et stykke tid.

Og som man ser, er det godt at have gamle syltetøjsglas på lager. De er meget anvendelige.

Skriv et svar