Marinerede svinekoteletter

En lille nem ting at gøre ved sine koteletter, hvis man ikke har lyst til at panere dem (ikke et ondt ord om panering, men man skal jo spise varieret)

Ingredienser til to personer:

2 svinekoteletter, gerne med skaft

2 – 3 store stængler basilikum

1 fed hvidløg

1 spsk citronsaft

1 dl rapsolie

 

Start med at hakke basilikum og knuse hvidløget. Put det i en plasticpose sammen med citronsaft og olie. Luk posen og ryst det lidt sammen. Læg koteletterne i og masser det hele, så marinaden bliver fordelt over alt kødet.

Læg posen i køleskabet i et par timer eller tre.

Tag koteletterne ud af posen og steg dem i den olie, der hænger ved, indtil de er gennemstegte – men husk, at svinekød ikke behøver at være fuldstændig dødstegt. Det gør ikke noget, at der stadig er saft i det. Det er ikke særlig inspirerende at skære i en kotelet, og den så knirker, fordi den er helt og aldeles stegt død og tør.

Server koteletterne med f.eks, kartofler med krydderurtesmør og tomatsalat.

Skriv et svar