Grillpølser

Disse grillpølser ved man, hvad der er puttet i, og smagen bestemmer man helt selv. Jeg har prøvet flere gange at lave grillpølser, men desværre er de tit blevet tørre. Så har jeg læst noget om, at man skal lave en bindefars, men så var det, jeg kom i tanke om, at jeg jo laver medister til jul, og den er bestemt ikke tør. Så jeg lod mig inspirere af den opskrift.

Jeg brugte:
2 kg. Svine-nakkefilet
50 g salt
40 g sukker
10 g sort peber
2 løg
2 dl fløde 18 %
4 dl kold bouillon
5 m svinetarme
Jeg lavede chilipølser og hvidløgspølser, så derfor brugte jeg også:
2 tsk chilipulver
3 tsk paprika
7 fed hvidløg

Jeg startede med at hakke svinekødet 2 gange med den mellemste hulskive på kødhakkeren.


Så blandede jeg det med salt, sukker og peber og stillede det i køleskabet til næste dag.


Næste dag er farsen blevet ret fast, så for at få den løsnet, kørte jeg den lige en ekstra gang gennem kødhakkeren.

Så blandede jeg revet løg, fløde og bouillon i og rørte det godt sammen.

I mellemtiden havde jeg lagt svinetarmene i en skål med lunkent vand i 5 min, så de lige kunne løsne sig.

Farsen delte jeg i to dele, blandede revet hvidløg i den ene del og paprika og chili i den anden. Mens jeg laver den ene slags pølser, er det vigtigt at opbevare den anden del fars i køleskabet

 Så fandt jeg mit pølsehorn frem og satte det på kødhakkeren (kniven og hulskiven er først fjernet), trak svinetarmen på pølsehornet, kom pølsefarsen i maskinen og kørte farsen ud i tarmen. Det er vigtigt, at man ikke overstopper tarmen og at man undgår, at der kommer luftlommer i farsen.

Jeg drejede pølser af i de længder, jeg nu syntes passede. Det gøres bare ved at dreje den lange pølse et par gange først den ene ved og så den anden vej næste gang.

Da jeg havde lavet begge slags pølser, hængte jeg dem til tørre. De skal helst tørre, inden de skal røges, for så hænger røgen bedre ved.
Jeg hængte dem op i røgeovnen og satte en ventilator til at blæse på dem. Sådan hang de i 2 timer. Så var de blevet tilpas tørre.

Så tændte jeg for røgeovnen og gav pølserne en gang røg ved 65 grader i en times tid.

Bagefter blancherede jeg dem i 78 grader varmt vand i 10 min og kølede dem af. Så var de klar til nedfrysning eller spisning.

Og en tur på grillen i aftensolen gør dem ikke dårligere.

Skriv et svar