Bagt brie med topping

Hvis man som jeg er totalt solgt, når der er varm ost i farvandet, så er denne snack lige sagen. Toppingen kan man variere efter temperament og fantasi, men den jeg vil fortælle om, er soltørrede tomater og parmaskinke (serranoskinke ville være lige så godt).

Det eneste, man skal bruge, er

1 rund brie – størrelse efter, hvor mange, der skal være med til at dele.

Soltørrede tomater

Parmaskinke i tynde skiver

Det er svært at mængdeangive tomater og skinke, men der skal være så meget, at det kan dække osten i et par centimeters tykkelse.

Brien tages ud af indpakningen og det allerøverste lag hvidskimmel skæres forsigtigt af.

Tomaterne og parmaskinken skæres i strimler, så det er let at håndtere.

Brien placeres i et ildfast fad, og tomater og parmaskinke lægges ovenpå.

Fadet sættes i ovnen ved 160 grader i et kvarters tid, indtil osten begynder at vise tegn på at være blevet blød.

Serveres f.eks. med tynde skiver af Den bedste baguette.

Skriv et svar