Aspargesolie

Hvide asparges er jo ikke den billigste grønsag – heller ikke, selv om den er i sæson, så her er en god måde at bruge de ender og den skræl, som man ellers smider ud.Jeg gemmer altid de afskårne ender og skrællen fra de hvide asparges. De kan gemmes i fryseren, indtil man får brug for aspargesolie, eller man kan lave olien med det samme. Aspargesolie er fremragende til at lave mayonnaise af. Mayonnaisen får en skøn smag af asparges.

Når man skal lave aspargesolie, starter man med at skære enderne lidt i stykker, så smagen bedre kan trænge ud.

Så lægges aspargesenderne i en gryde (hvis man har skræl, kommer det også med) og dækkes af en smagsneutral olie.

Gryden sættes enten i ovnen ved 65 grader i et par timer, eller man kan stille den på komfuret og forsøge at holde samme temperatur. Herefter lader man olien køle af og trække i gryden i et par timer, hvorefter man sier olien og hælder den på en beholder, som egner sig til opbevaring. Olien kan holde sig længe i køleskab, og der er nu ikke langt til en herlig aspargesmayonnaise.

Skriv et svar