Saltimbocca af gris – med grønne asparges

Oprindeligt skal det vist laves af kalvekød, men da jeg en gang før har lavet det af kanin, hvorfor så ikke også lave det af gris?

Ingredienser:

500 g afpudset svinefilet, skåret i ca. 1 cm skiver

Lige så mange skiver parma- eller serranoskinke, som der er skiver af filet

Og igen lige så mange salvieblade (hvis man ikke bryder sig om salvie, kan man bruge en anden krydderurt)

1 bundt grønne asparges

olie til stegning

1 dl hvidvin

1 dl grønsagsbouillon

1 spsk flødeost naturel

1 håndfuld friskrevet parmesan

salt og peber

Bank kødstykkerne ud, så de bliver helt flade, drys med salt og peber og læg et salvieblad på hvert stykke.

Læg så et stykke skinke på hver.

Og til sidst hæftes det hele med en kødnål.

Kødstykkerne brunes nu kort i lidt varm olie på begge sider.

Herefter lægges de på en tallerken og de rensede og snittede asparges kommes i panden og steger i et par minutter,

inden vinen hældes i. Når alkoholen er kogt væk, kommes bouillon i, og aspargesene koger, til de er næsten møre.

Sovsen jævnes med flødeosten, og parmesanen drysses i og får lov til at smelte.

Så kommes kødet tilbage i sovsen. Der lægges låg på, og det hele får lov til at simre i ca. 10 minutter.

 

 

Skriv et svar