Strata med skinke, ost og svampe

En strata er en slags tærte af brød (gerne fra i går), som man får til at hænge sammen ved hjælp af æg og mælk. Og så kan man ellers fylde alt, hvad hjertet begærer, i den. Det er en rigtig stop madspild-ret. Jeg havde noget brød, nogle skinkerester og en lille rest svampe, som jeg brugte – og så selvfølgelig revet ost.

Ingredienser:

200 g skinkestrimler (man kan bruge bacon, men så skal det lige steges først)

4 æg

1½ dl mælk

100 g champignons eller andre svampe i skiver

1 spsk smør til stegning

salt, peber

2 – 3 daggamle koldhævede boller (eller samme mængde andet brød)

2 dl revet cheddar (plus ekstra til at drysse på)

Steg svampene i smørret. Når de er stegt skal de køle lidt af, inden de bruges.

Jeg brugte kun 2 boller, for jeg brugte min mindste springform,

Pluk brødet i stykker. Pisk æg og mælk sammen. kom lidt salt og peber i. Bland det i en skål med brødstykkerne, skinkestrimlerne og osten. Når svampene er kølet nok af, blandes de også i. Stil skålen i køleskabet i mindst ½ time – gerne længere, så brødet kan opsuge æggeblandingen. Det vil ikke tage skade af at blive blandet aftenen før man skal bruge det.

Kom blandingen i en springform, der passer i størrelsen. Tryk det lidt sammen og drys lidt revet ost over.

Dæk formen men stanniol og sæt den i en 180 grader varm ovn i 25 minutter.

Fjern stanniolen og giv tærten et kvarter mere.

Så er den færdig og kan skæres ud og spises.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar