Koldhævede boller

Det er skønt at få nybagte boller til morgenkaffen. Disse tager ingen tid i køkkenet, og de er dejlige og sprøde. Det eneste, man skal huske, er at røre dejen sammen aftenen før.

Ingredienser (8  – 10 boller):

15 g gær

½ l lunkent vand

1½ tsk salt

600 g hvedemel

man kan evt. skifte halvdelen ud med durum- eller sigtemel.

Opløs gæren i vandet, og rør herefter hele molevitten sammen til en klistret masse, som dækkes med låg eller film og sættes i køleskabet natten over.

Næste morgen varmer du ovnen op til 250 grader og tager to skeer og sætter dejen i klatter på en bageplade med bagepapir. Det gik så hurtigt for mig, at jeg først kom i tanke om at tage et billede, da jeg havde sat bollerne i ovnen.

De skal bage i 20 min, og så har man de lækreste boller.

Jeg er så heldig at have fået en ovn med damp. Det var første gang, jeg skulle prøve at bruge det. Det var en oplevelse. Bollerne bliver endnu mere sprøde, og så er man fri for at stå og pjaske vand ind i ovnen, som jeg ved, nogen gør.

 

 

Skriv et svar