Buffalo wings

Her er en rigtig amerikansk klassiker. Jeg har dog valgt at bage dem i ovnen i stedet for at friturestege dem. Jeg ved ikke, om det gør dem sundere, når man betragter mængden af smør i saucen, men de er i hvert fald tæt på at være de bedste kyllingevinger, jeg har spist – og jeg har spist en del.

Ingredienser:

1 kg kyllingevinger – delt i over- og undervinger

1 tsk bagepulver

1 tsk hvidløgspulver

1 tsk løgpulver

½ tsk salt

½ tsk peber

Sauce:

1½ dl Frank’s Hot Sauce

1 tsk løgpulver

½ tsk salt

½ tsk hvidløgspulver

75 g koldt smør i tern

 

Hvorfor bagepulver? – det hjælper med til at gøre vingerne sprøde.

Bland krydderierne til vingerne. Hæld krydderierne i en zip-pose og ryst det rundt. Tør vingerne af med køkkenrulle og put dem i posen, luk og ryst det hele godt. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og varm ovnen op til 200 grader.

Læg de krydrede vinger med lidt afstand på pladen.

Sæt pladen i ovnen i en halv time.

Tag pladen ud og vend vingerne.

Sæt pladen ind igen i endnu et kvarter. Så er vingerne færdige.

Mens vingerne er inde den sidste gang, laves saucen.

Jeg var så heldig, at jeg havde sådan en flaske stående. Den plaskede jeg ud i en gryde og kom krydderier i. Så varmede jeg den op og begyndte at putte smørterninger i.

De skal komme i lidt ad gangen og piskes ud i saucen. Når alt smørret er væk, hældes sovsen over vingerne og vendes rundt.

Og så er det bare at gå i gang – husk servietter!

 

 

Skriv et svar