Coconut curry soup

Jeg kan godt lide tigerrejer, og så kan jeg også godt lide, at maden smager af noget. Det gør den her dejlige varmende suppe. Den tager heller ikke lang tid at lave – hvis man har lavet den røde currypaste i forvejen. Ellers tager den lidt længere tid. Men currypasten kan holde sig længe i et glas i køleskabet, så lav bare en god portion.

Ingredienser:

Lidt olie til stegning

1 limefrugt

1 løg

2 spsk rød curry paste

1½ spsk hakket frisk ingefær

4 fed hakket hvidløg

1 l grønsagsbouillon

1 dåse kokosmælk

50 g champignons eller shi take svampe

1½ spsk fish-sauce

1 rød peberfrugt

15 – 20 rå tigerrejer

100 g risnudler

Varm olien op i en stor gryde. Skær løget i tynde skiver og steg det, indtil det begynder at blive blødt. Kom curry paste, ingefær og hvidløg i og steg det med i et par minutter.

Hæld bouillon, kokosmælk og fish sauce i, rør godt, så der ikke sidder noget fast på bunden og kom så revet limeskal og skivede svampe i, og lad det simre i et kvarters tid under låg.

Skær den røde peberfrugt i tynde skiver og kom den i gryden sammen med nudlerne og lad det koge videre i 3 – 4 minutter.

Kom så rejerne i, vent 2 minutter og sluk for varmen, så rejerne koger færdige i den varme suppe, men ikke bliver overkogte. Smag til med limesaft og måske lidt salt.

Da vi havde spist, måtte vi konkludere (hvilket vel ikke kan komme bag på nogen) at det er lidt besværligt at spise nudlerne med suppeskeen. Måske jeg prøver at lave suppen med ris næste gang.

 

 

Skriv et svar