Suppe med bagte hvidløg

Her er en suppe for hvidløgselskere. Der skal bruges ikke mindre end to hele hvidløg. Man skal måske ikke servere den for gæster, der har hvidløgsskræk – til gengæld holder vampyrerne sig væk.

Ingredienser:

3 spsk olivenolie

2 hele hvidløg

1 stort skalotteløg

salt og peber efter smag

1/4 tsk. chiliflager

½ dl hvidvin

3/4 l grønsagtbouillon

4 stilke frisk timian og 4 stilke persille – bundet sammen

2 mellemstore kartofler

Varm ovnen op til 200 grader. Skær rodenden af det ene hvidløg. Hæld 1 spsk olie i en lille ramekin, sæt hvidløget i og hæld 1 spsk olie over sammen med lidt havsalt.

Dæk med stanniol og sæt skålen i ovnen. Bag hvidløget i ca. 20 minutter, indtil det er mørt. Prik evt. med en kødnål eller lignende. Hvidløget må ikke blive brunt.

Tag det ud og lad det afkøle så meget, at man kan trykke hvidløgsfeddene ud. Gem olien.

Skil feddene på det sidste hvidløg og pil dem. Pil skalotteløget og skær det i skiver. Klem forsigtigt de bagte hvidløgsfed ud.

Varm olie op i en gryde og steg de rå hvidløg og skalotteløg på medium varme. Kom salt, peber og chiliflager i. Lad det stege i et par minutter. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det hele småsimre i ca. 20 minutter. Hold øje – det må ikke blive brunt.

Skru op for varmen igen og tilsæt hvidvin, bouillon, de bagte hvidløg, kartofler – som er skrællet og skåret i tern, og krydderurtebuketten.

Lad hele herligheden koge i ca. 20 minutter, indtil kartoflerne er møre. Tag urtebuketten op og hæld resten i en blender og kør, indtil suppen er helt glat.

Varm den igennem og smag til med evt. ekstra salt og peber.

 

His man synes, suppen er lidt for tyk, kan man hælde lidt mere bouillon i.

 

Skriv et svar