Georgisk oksekødsuppe

Kalenderen siger suppetid, og den her suppe er så dejlig kraftig, at den nærmest kan holde frosten fra døren. Der er meget fyld i, så den her portion kan sagtens mætte 4 – 5 personer.

Ingredienser:

1 kg oksebov

2 mellemstore løg

1 dl ukogte ris

1 ds flåede tomater

1 spsk rødvinseddike

1 spsk koncentreret tomatpure

8 stilke persille

8 stilke koriander

2 fed hvidløg

2 hele chili (røde eller grønne)

salt og peber

1 laurbærblad

1 spsk af følgende krydderiblanding:

Lige dele af:

stødt koriander, tørret basilikum, tørret merian, tørret dild, stødt bukkehorn og 1 strå safran

Læg okseboven i en gryde.

Hæld 1½ l vand på og bring gryden i kog. Skum urenhederne af, skru ned for varmen og lad kødet simre i 2 – 2½ time. Det skal være helt mørt.

Tag kødet op, pil det fra hinanden og fjern de sener og ben, der måtte være.

Kom kødet i suppen igen sammen med salt, peber, hakkede løg, ris og to stilke persille og to stilke koriander.

Lad det koge i ca. 20 minutter, tag persille og koriander op og kom

hakkede tomater, tomatpure, rødvinseddike, presset hvidløg, finthakkede krydderurter og 1 spsk af krydderblandingen i. Læg de hele chilier i – sørg for, at de er hele og ubeskadigede. De skal bage koge med og fjernes inden serveringen.

Lad suppen simre i endnu 15 minutter. Smag så til med salt, peber og evt. mere af krydderblandingen.

 

 

 

 

Skriv et svar