Romesco sauce

Jeg havde købt en hel del røde peberfrugter, fordi prisen var rigtig. Nu skulle jeg så også have dem brugt. Det blev til den her farverige kolde sauce – eller måske nærmere dip. Der er smæk på smagen. Og så fik jeg lejlighed til at bruge min power-blender.

Ingredienser:

3 røde peberfrugter

2 modne tomater

80 g pinjekerner (det skulle have været mandler, men det havde jeg ikke lige)

1 rød chili

1 tsk røget paprika

½ dl balsamico-eddike

1½ dl olivenolie (sådan cirka)

salt og peber

 

Peberfrugterne skal af med skind og kerner, så jeg tog min trofaste gasbrænder, gik udenfor og brændte dem, indtil de var sorte. Så lagde jeg dem i en skål med film over i 20 min., hvorefter jeg pillede skindet af og kernerne ud og skar dem i mindre stykker. Chilien var tørret, så den lagde jeg imens i blød i lunkent vand. Tomaterne skar jeg i store stykker. Jeg brugte Raf-tomater, som ser grønne ud, men modner indefra. De har en dejlig tomat-smag.

Jeg ristede pinjekernerne på en tør stegepande.

Så “ploppede” jeg alt i blenderen – også eddiken og krydderierne – og startede den.

Efter knap et halvt minut så det sådan ud.

En lille smule mere salt og peber, og så var saucen færdig. Den kan bruges til næsten alt – både grønsager og kød.

 

Skriv et svar