Ekstra sprøde kartoffelbåde

Jeg fik en ide. Jeg var nødt til at afprøve, om kartoffelbåde kunne gøres mere sprøde ved at give dem en større overflade. Det kunne de faktisk. Det er lidt et pillearbejde, men resultatet var godt.

Ingredienser:

Kartofler af en vis størrelse

1 tsk paprika

½ tsk røget paprika

1 tsk hvidløgspulver

Olie til stegning

Et drys salt

I al sin enkelhed går det ud på at lave ganske almindelige kartoffelbåde og så give dem en slids i ryggen.

Først skrællede jeg kartoflerne og skar dem ud på mit pommes frites jern, som altså også har en indsats til kartoffelbåde.

Så skar jeg et stykke ud i “ryggen” på hver båd. Så blev bådene skyllet i koldt vand et par gange og tørret i et rent viskestykke, inden de blev stegt i olie 1. gang, indtil de var møre indeni men endnu ikke sprøde udenpå.

Så fik de et drys krydderier. Jeg blandede krydderierne sammen, lagde kartoflerne i en melsigte og hældte krydderierne over. Så rystede jeg det hele rundt, så krydderierne hang fast på kartoflerne.

Bagefter blev bådene stegt i olie igen, indtil de var sprøde. Så fik de et drys salt.

 

 

Skriv et svar