Hjemmelavet ricotta

Ja, på et eller andet tidspunkt måtte jeg jo prøve at lave ost. Det her er en meget blid start, for ricotta er nok den nemmeste ost at starte med. Dybest set gælder det om at få mælken til at skille og så si klumperne fra.

Ingredienser:

2 l uhomogeniseret mælk

½ dl almindelig eddike

1 tsk salt

Det kræver også et termometer og et osteklæde eller en meget finmasket si.

Mælken hældes i en gryde og varmes op til ca 88 grader.

Så tager man gryden af varmen og hælder eddike og salt i og rører lidt rundt.

Gryden skal nu stå i 15-20 minutter, og så skiller mælken sig.

Nu skal det hele hældes gennem en meget finmasket si. Hvis ikke den er finmasket nok, skal man også bruge et osteklæde. Jeg var heldig, min sis huller var små nok.

Det skal stå, indtil al væsken er løbet fra. Det kan godt tage nogle timer. Men så har man også sin egen hjemmelavede ricotta.

 

 

Skriv et svar