Jeg har før lavet en galette med skinke, men denne gang kom jeg oksekød i. Man kan måske indvende, at det et lidt lige som en slags pizzatærte, men det er lige meget for mig.
Ingredienser:
100 g bacontern
450 g hakket oksekød
lidt olie til stegning
2 jalapenos
1 lille peberfrugt – farven bestemmer man selv
1 porre
75 g buko pikant
75 g revet mozzarella
75 g revet chedder
2 tomater
æg til pensling
Lav tærtedejen efter opskriften og anvisningen til min tidligere galette. Læg den i køleskabet, mens fyldet laves.
Brun bacon og oksekød. Kom jalapenos, hakket peberfrugt og porre i og steg det hele i 10 minutter.
Kom buko pikant i og rør det godt ud. Bland halvdelen af den revne ost i Rul dejen ud til en størrelse på 4 cm større end en middagstallerken. Læg den på en bageplade med bagepapir.
Læg fyldet midt på, fold siderne op omkring fyldet og læg tomater og resten af osten ovenpå.
Pensl kanten med sammenpisket æg og bag tærten i en 180 grader varm ovn i 20 – 25 minutter, indtil kanten er fin og gylden.