En galette er en slags tærte, men man slipper for at vaske tærteformen af, så det er da en fordel. Og den her dej bliver bare så sprød hele vejen rundt. Fyldet kan – som med andre tærter – varieres i det uendelige.
Ingredienser:
Til dejen:
250 g hvedemel
175 g smør
1 1/4 dl mælk
1 tsk salt
½ tsk bagepulver
Til fyldet:
1 porre – snittet
1 bk østershatte – eller andre svampe – i strimler
2 fed hvidløg
100 g bacontern
1 spsk olie til stegning
200 g kogt skinke i tern
1 dl hvidvin
1 dl revet parmesan
2 spsk pikant-ost
salt
peber
Start med at blande mel, salt og bagepulver i skålen til en foodprocessor. Tilsæt smør, skåret i terninger og kør med maskinen, indtil smørret er smuldret i melet. Hæld så mælk i og kør, indtil dejen begynder at samle sig. Tag dejen ud af skålen og klem den sammen til en kugle. Pak den ind og læg den i køleskabet en halv times tid.
Til fyldet svitses bacon sammen med porre og østershatte, indtil svampe og porre er møre.
Så tilsættes skinken, som varmes igennem. Hvidvin og pikant-ost røres i. Vinen koges lidt væk. Revet parmesan hældes i og får lov at smelte.
Dejen rulles ud til en cirkel, der er ca 3-4 cm bredere i tværsnit end en middagstallerken. Den lægges på en bageplade med bagepapir.
Fyldet lægges på midten og fordeles ud til ca 3 – 4 cm fra kanten.
Kanten foldes ind over fyldet og pensles med sammenpisket æg.
Galetten bages ved 200 grader i ca. 20 – 25 minutter. Den skal være gylden og sprød.