Terrine af okseskank

Jeg plejer at lave osso buco af okseskank, men jeg syntes, det var tid til at afprøve noget nyt. Det hedder en terrine, men rent faktisk minder det om en sylte, lavet af oksekød. Den er noget kraftigere både i konsistens og kødsmag end en grisesylte.

Ingredienser:

1½ kg okseskank (med ben)

2 porrer

3 gulerødder

1 suppevisk (løvstikke, timian og persille)

1 løg, hvori der er stukket 2 kryddernelliker

½ tsk stødt muskat

½ tsk stødt koriander

½ tsk knuste peberkorn

½ dl rødvin

3 blade husblas

salt og peber

Kom kødet i en gryde med vand, så det er dækket. Bring vandet i kog og skum det godt.

 

Rens grønsagerne og læg dem i gryden sammen med løg og suppevisk og lidt salt. Lad det hele koge i 3 timer, indtil kødet er helt mørt. Pil alle ben og sener fra kødet mens det stadig er lunt og læg kødet i en postejform. Når halvdelen af formen er fyldt, lægges porre og gulerod i, hvorefter resten af kødet kommes ovenpå.

Tag 1/4 liter af kogelagen og kog den med muskat, peber og koriander. Tilsæt rødvinen og lad det hele koge lidt. Smag evt. til med mere salt og peber. Udblød husblas i koldt vand og rør det ud i den varme væske. Hæld væsken over kødet i formen.

Lad terrinen køle af til næste dag, før den tages ud af formen, og der skæres skiver af den.

 

 

 

 

Skriv et svar