Tomattærte med ricotta og parmesan

Jeg har før lavet tomattærte, men jeg plejer at bruge mozzarella. Denne gang er det ricotta og parmesan, som laver bund til tomaterne.

Ingredienser:

1 pakke butterdej (nej – jeg laver den stadig ikke selv)

1 bæger (250 g) ricotta

½ dl revet parmesan

½ bundt purløg

revet skal af ½ citron

salt og peber

en håndfuld basilikumblade

5 – 6 tomater – eller mange små i forskellige farver – eller begge dele

1 æg til pensling

Pak butterdejen ud og læg den på bagepapir. Rids den ca. 1 cm inde hele vejen rundt – pas på ikke at skære helt igennem. Bland ricotta og parmesan med citronskal, hakket purløg og basilikum – gem lidt til at drysse ovenpå til sidst.

Jeg brugte både store røde tomater og små tomater i forskellige farver – de små halverede jeg, og de store skar jeg i skiver. Jeg havde også et glas syltede grønne tomater. Jeg tog et par stykker af dem med for farvens skyld.

Fordel ostefyldet på butterdejen – ud til 1 cm fra kanten – der hvor dejen er ridset. Læg tomater ovenpå, drys med salt og peber og det sidste purløg og basilikum.

Pensl kanten med sammenpisket æg og bag tærten ved 200 grader i ca. 20 minutter. Det kan ses på kanten, når den er færdig.

 

 

 

Skriv et svar