Oksekødssnegle

Hakket oksekød er ikke kun hakkebøf og kødsovs til spaghetti. Der er utallige andre muligheder. Her er en af dem.

Ingredienser:

500 g hakket oksekød

1 æg

1 spsk rasp

salt og peber

3 – 4 skiver skinke

4 – 6 skiver cheddar- eller anden mild ost

en håndfuld frisk spinat

en pakke baconskiver

olie til stegning

Bland oksekødet med æg, rasp og salt og peber. Bred det ud på et stykke husholdningsfilm og læg skinkeskiverne på.

Læg osteskiverne oven på skinken.

Og til sidst lægges spinaten oven på osten.

Så rulles hele herligheden sammen til en pølse. Den skal rulles så stramt man kan – det er ikke så let med hakket kød, men ved hjælp af husholdningsfilmen går det. Stram godt til i enderne og læg pølsen på køl i en halv times tid.

I mellemtiden steges baconskiverne, så de er næsten færdige. De skal ikke være helt sprøde, for de skal kunne bøjes.

Pølsen pakkes ud og skæres i tykke skiver. Der vikles en skive bacon om hver skive. Sæt det evt. fast med tandstikkere eller kødnåle.

Skiverne steges på en stegepande i lidt olie, indtil de er gennemstegte. Det kan ikke undgås, at noget af osten løber ud, når den smelter, men smager bliver der.

 

Skriv et svar