Mirabeller som nordiske oliven

I bunden af vores have står der et mirabelletræ. Jeg må indrømme, at det som regel er fuglene, der får mest glæde af frugterne, for jeg synes ikke, de smager af ret meget, når der er modne. Forleden kom jeg så forbi træet og så alle de umodne mirabeller, der hang i store mængder og tyngede grenene ned. Og det slog mig, at de ligner fuldstændig oliven, som de hænger der og er grønne. Så jeg gik ind og plaskede lidt rundt på internettet og fandt ud af, at nogen faktisk har prøvet at sylte dem og bruge dem som oliven, så det måtte jeg da også prøve. Jeg ved ikke endnu, om det lykkes, for de skal trække i et halvt års tid, men jeg må jo væbne mig med tålmodighed.


Ingredienser:
En skålfuld umodne mirabeller. Jeg ved ikke, hvor mange der var
3 fed hvidløg
3 laurbærblade
2 stængler oregano
4 stængler timian
3 dl eddike
1½ dl vand
3 spsk groft salt

Skyl mirabellerne, pluk stilkene af og læg dem i så mange rene, skoldede glas, som der nu er brug for.


Læg krydderurterne ned mellem mirabellerne. Kog vand, eddike og salt op og hæld det over mirabellerne og luk glassene med det samme.

Nu er det så bare et vente en halvt års tid og se, om det lykkes. Men husk – der er sten i dem. Så de skal spises med forsigtighed.

Jeg har lavet to andre forsøg på at gøre umodne mirabeller til en slags nordiske oliven. Det første er gået ud på at begrave mirabellerne i salt og lade dem stå et par måneder for så at skylle dem og komme dem i olie med krydderier. De bliver nok forfærdelig salte,

så det andet forsøg er at lægge dem i en saltlage i nogle måneder for så at lægge dem i olie. Nu må vi se, hvis det virker, hvad der så er bedst.

Skriv et svar