Rødvinskogte pærer

Jeg havde nogle pærer liggende. Jeg ville ikke få dem spist, inden de ville være overmodne, så jeg bestemte mig for at prøve at lave en dessert af dem, som jeg har hørt om, men aldrig prøvet.
For at give rødvinen mere frugtsmag kogte jeg nogle hindbær med i lagen. Det var ikke nogen dum ide.

Ingredienser:
100 g sukker
½ stang kanel
2½ dl rødvin
1 dl vand
1 tsk vanilleekstrakt
100 g friske hindbær
2 – 3 pærer – uden skræl og kernehus

Først skal alle ingredienserne til kogelagen kommes i en gryde og koges, indtil sukkeret er opløst og bærrene er kogt ud.

For ikke at få alle hindbærkernerne til at sidde fast på pærerne, skal lagen sies.
Pærerne lægges i den siede lage i en gryde, og her skal de ligge og simre i 10-15 minutter. Endelig ikke for længe, for så koger de ud.

Pærerne serveres afkølede med lidt creme fraiche, flødeskum eller vanilleis.

Skriv et svar