Naan brød version 2

Jeg har tidligere bagt naan brød. De blev bagt på en pande, men disse bliver bagt i ovnen på en bagesten. Jeg tror, det er smag og behag, hvad man foretrækker.

Ingredienser:

500 g hvedemel

1½ tsk salt

1 tsk sukker

25 g gær

1½ dl lunkent vand

1½ dl naturel yoghurt

1 æg

50 g smeltet smør

nigella frø eller sesamfrø til pynt

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og rør dejen på en røremaskine i ca. 10 minutter. Man kan selvfølgelig ælte dejen i hånden, hvis man hellere vil det.

Dæk dejen til og lad den hæve en time.

Hvis man bruger en bagesten – hvilket ikke er strengt nødvendigt – skal den i ovnen en halv times tid, før man skal bage, så den når at varme ordentligt op. Ovnen skal varmes op til 230 grader.

Del dejen i 6 stykker. Form stykkerne til aflange brød, læg dem på et bageplade med bagepapir. Hvis man skal flytte brødene over på bagestenen, er det en god ide at drysse mel på bagepapiret, da det ellers kan være vanskeligt at få de rå brød fri at bagepapiret.

Lad brødene efterhæve i et kvarter.

Brødene pensles med yoghurt og drysses med nigella- eller sesamfrø,

og bages i 10-12 minutter.

Hold øje med dem, for lige pludselig går det stærkt. Det var lige ved at gå galt for mig, men jeg fik dem dog reddet.

Brødene kan lunes lidt inden servering og passer fint til indisk mad.

Skriv et svar