Naan-brød

Dette madbrød er vist fra Indien. I hvert fald adskiller det sig fra mange andre madbrød ved, at det bliver bagt på en stegepande.

Jeg plejer ikke at bruge tørgær, men mange udenlandske opskrifter på nettet bruger det, så jeg tænkte, at det kunne jeg lige så godt prøve.

Ingredienser:

2 tsk tørgær

2,5 dl lunkent vand

½ spsk sukker

450 g hvedemel

1 tsk bagepulver

2½ spsk olie

1 dl yoghurt

Start med at røre tørgæren ud i vandet og tilsætte sukkeret. Lad det stå i ca, 10 min., indtil det bruser og ligner noget, der er løgn.

Bland mel, salt og bagepulver sammen og rør gæren i. Tilsæt olie og yoghurt og ælt dejen – gerne på en røremaskine – i ca. 10 min., indtil den er blød og elastisk.

Dæk dejen til og lad den hæve ca. en time.

Del dejen i 8 lige store stykker – det kan godt være, der skal æltes lidt mere mel i, for at man kan håndtere dejen. Rul eller træk stykkerne ud til ca. 15-16 cm. omkreds.

Kom lidt olie eller smeltet smør på en stegepande – gerne støbejern – og steg brødene et ad gangen. Før man vender det, skal det lige pensles med lidt olie eller smeltet smør.

Når brødet er bagt ca. 1 – 2 min på hver side ved god varme, skulle de gerne se sådan ud. De skal være dejlig bløde indeni.

 

Jeg lavede en variant, hvor jeg puttede 4 fintrevne fed hvidløg i dejen inden æltningen. Det fik dem mærkværdigt nok til at smage af hvidløg, og det var ret lækkert, specielt til en ikke for stærk gryderet. Hvis retten er meget krydret, kan man ikke smage, hvis der er hvidløg i brødet, fandt jeg ud af.

 

Skriv et svar