Confiterede kartofler

Når noget er confiteret, betyder det jo kogt i fedt eller olie. Disse kartofler er ingen undtagelse. Fordelen ved dem er, at de kun tager en halv times tid i ovnen, da de jo nærmest svømmer i olie. Og inden de fedtforskrækkede besvimer, vil jeg lige påpege, at olien ikke skal drikkes, men gemmes til næste gang, man skal lave disse kartofler. Det er en fordel at have en tang eller lignende til at tage kartoflerne med, så olien kan dryppe af, så man ikke får den med på tallerkenen.

Ingredienser:

Kartofler

Rødløg

Hvidløgsfed

Nogle blade salvie eller anden frisk krydderurt

Salt og peber

Olie, så det dækker

Mængden af ingredienserne er dikteret af, hvor mange kartofler, man laver. Til denne portion brugte jeg 2 bagekartofler, 1 rødløg og 2 fed hvidløg.

Skær kartoflerne i ikke for tykke skiver. Hvis skrællen er pæn, kan den blive på. Læg kartoffelskiverne i et ovnfast fad sammen med salvie, løg og hvidløg i skiver. Drys med rigeligt salt og peber.

Hæld nu smagsneutral olie (raps- eller solsikke-) på og vend det hele sammen. Man forbavses over, hvor meget olie, der går til, men som sagt kan den genanvendes, hvis man hælder den på en flaske, når den er afkølet.

Sæt fadet i ovnen ved 180 grader. Prik lidt i kartoflerne efter ½ time. Måske er de allerede færdige – ellers skal de have lidt længere tid.

De smager skønt, og salvie og løg giver kartoflerne et dejligt pift.

Skriv et svar