Syltede valnødder

Jeg kom i tanke om, at jeg engang havde fået syltede valnødder til et ostebord, så jeg var da nødt til at prøve at sylte nogle selv. Det er ikke den store videnskab, og det smager godt, specielt til en god ost.

Ingredienser:

150 g valnøddekerner

150 g mørk muscovadosukker eller brun farin

saften af en citron

1 dl appelsinjuice

2 tsk vanilleessens

½ dl vand

Bland alt sammen i en gryde, undtagen valnødderne. Varm gryden op og rør, indtil sukkeret er opløst. Kom valnødderne i.

Lad det koge stille i en halv times tid, indtil noget af væsken er fordampet. Hæld først nødderne, og bagefter lagen på rene glas, sæt låg på og lad det køle af. Skal helst opbevares i køleskabet af hensyn til holdbarheden, men husk at tage det ud en halv times tid, før det skal bruges, så det ikke er køleskabskoldt.

 

 

Skriv et svar