Stegte auberginer i tomatsauce (Kizartma patlican)

Jeg brugte denne lille ret som tilbehør, men hvis det skal være helt autentisk, skal den serveres sammen med mange andre små retter – f. eks. denne og denne som start på et tyrkisk måltid.

Ingredienser:

2 auberginer

salt og vand

1 dåse flåede tomater

1 tsk sukker

½ tsk salt

2 fed hvidløg

ca. en liter olie til stegning

Auberginerne skal skrælles delvist.

Så skal de skæres i tern og lægges i saltvand i 15-20 minutter.

Tag dem op og tør dem i et rent viskestykke. varm olien op i en gryde og steg auberginestykkerne, indtil de er gyldne. Tag dem op, og lad dem køle af på køkkenrulle.

Hak tomaterne, hvis de ikke allerede er det, og hæld dem i en gryde sammen med salt, sukker og 2 fed hvidløg, som er halverede – så kan de pilles op igen, hvis man vil det.

Kog nu al væden væk fra tomaterne, indtil der kun er tomatkødet tilbage.

Køl saucen af og bland den med auberginerne. Smag evt. til med ekstra salt. Med fare for at få skældud af min tyrkiske forbindelse må jeg indrømme, at jeg puttede et skvæt citronsaft i. Det syntes jeg passede fint.

 

 

Skriv et svar