Jeg ved, at mange ikke bryder sig om rosenkål, men her hos os er vi ret glade for dem. Der er så mange anvendelsesmuligheder, og så holder de sig friske længe i køleskabet, så når man lige mangler et eller andet grønt – så ligger de der. Her er de så blandet med en anden yndlingsgrønsag – spinat – og så ost – what’s not to like? Forresten kan man lave denne ret men hvilke som helst grønsager, hvis man ikke er til rosenkål.
Ingredienser:
1 rødløg
1 tomat
150 g rosenkål
en stor håndfuld spinat
2 fed hvidløg
1 dl fløde
50 g rasp
50 g cheddar – eller anden revet ost
salt og peber
olie til stegning
Pil og hak løg og hvidløg. Steg det i lidt olie, indtil det er blevet blødt. Hak tomaten og snit rosenkålen fint og kom det i panden også.
Lad det stege lidt, mens rosenkålen bliver mør. Dæk det hele til med spinat,
og rør i det, mens spinaten falder sammen. Krydr med salt og peber og hæld fløden ved.
Nu skal det hele samle sig lidt, før det hældes over i et lille ovnfast fad, drysses med rasp og ost,
og sættes i en 180 grader varm ovn i ca 15 minutter, indtil osten er blevet gylden.