Kanin i dijonsennep

Hvis man googler retter med kanin, kan man ikke undgå at støde på kanin i sennep, så det måtte jeg jo også prøve at lave. Det smager rigtig dejligt, men desværre er retten ikke så fotogen, så der er ikke så mange billeder her. Men det er jo trods alt også smagen, der er det vigtigste.

Ingredienser:

2 baglår af en kanin

3 spsk dijonsennep

50 g andefedt (eller smør)

2 dl hvidvin

1 løg

2 fed hvidløg

100 g bacontern

1 spsk mel

½ l hønsebouillon – hvis man ikke har kaninbouillon

4 – 5 kviste frisk esdragon

salt og peber

Lårene skal smøres ind i 2/3 af senneppen og gerne ligge og trække på køl i mindst 4 timer. Jeg gjorde det om morgenen, inden jeg tog på job, og så var de klar til at stege, da jeg kom hjem om eftermiddagen.

Smelt halvdelen af andefedtet – eller smørret i en gryde, der kan gå i ovnen. Brun kaninstykkerne heri og tag dem op i en skål.

Kog gryden af med hvidvinen og hæld det over kødet i skålen.

Smelt resten af andefedtet/smørret i gryden og steg løg, hvidløg og bacon.

Når løgene er blevet bløde drysses melet over, og der røres grundigt. Tilsæt bouillonen lidt efter lidt. Nu var jeg så heldig, at jeg havde kogt bouillon af de overskydende ben, sidste gang, jeg fik kaniner hjem, så jeg havde den luksus at kunne bruge kaninbouillon, men hønsebouillon er helt ok. Smag til med lidt salt og peber

Hæld nu kaninstykkerne og saften fra skålen tilbage i gryden, læg låg på, og sæt gryden i ovnen ved 150 grader i ca. 1½ time. Tag kaninen op og hold den varm, men sovsen smages til med friskklippet esdragon, den sidste sennep og evt. mere salt og peber.

 

Skriv et svar