Rempeyek Kacang – Indonesiske peanut “chips”

Jeg bliver tit inspireret, når jeg ser TV. Jeg ser meget gerne programmer om mad. Så er der en gang imellem en ting, som jeg absolut må prøve at lave – også selv om jeg må indkøbe specielle ingredienser. Der er ikke ret mange ting, jeg ikke har i mit basislager, men tapioka måtte jeg ud og købe.

Ingredienser:

125 g rå peanuts – med den brune inderskal på

200 g rismel

2 – 3 kaffir lime blade

et lille stykke ingefær eller galangarod

1 tsk korianderfrø

3 fed hvidløg

½ tsk salt

1 sammenpisket æg

2½ dl vand

1 spsk tapiokamel

olie til stegning

Først skal hvidløg, ingefær/galanga og kaffir lime blade en tur i hakkesnittemaskinen sammen med korianderfrøene, så det hele bliver findelt.

Så skal krydderierne, rismel, salt, tapioka, æg og vand blandes til en jævn og ret tyndtflydende dej uden klumper. Peanuts’ene skal ikke i endnu. Hvis man kommer dem i dejen, skal man stå og fiske efter dem, så det er en dårlig ide.

Varm olien op – gerne i en wok, tag en en skefuld dej op, og hæld nogle peanuts i skeen.

Hæld nu dej-skefulden med dej og peanuts ned langs indersiden af wokken, så den glider ned i olien, mens noget af dejen steger på vejen. Jeg måtte lige se en video af det, før jeg forstod metoden.

Når dejen på siden af wokken er stegt, kan man løsne den, så hele “chippen” glider ned og steger færdig i olien.

Når chipsene er gyldne, tages de op og drypper af på køkkenrulle.

Jeg vil på forhånd advare om, at det er en meget fedtet sag, og man skal være temmelig glad for peanuts, men sprødheden er utrolig.

 

Skriv et svar