Kaninpostej

Når jeg køber kaniner, parterer jeg dem altid, før jeg fryser dem ned. Jeg skærer lårene og ryggen fra og fryser det ned hver for sig, for vi to mennesker kan ikke spise en hel kanin. Når jeg parterer kaninerne, bliver der altid noget kød til overs, som jeg skærer af benene og bruger til en postej. Det skal blandes med lidt fedt, for kødet er meget magert.

Ingredienser:

1 kg kaninkød – inklusiv indmad, dvs. lever, hjerte og nyrer

500 g svinebryst (100 g kan evt. være røget bacon)

3 løg

1 fed hvidløg

10 g smør

½ dl cognac

1 kvist timian

1½ dl fløde

2 æg

salt, peber, muskatnød

spæk eller bacon til foring af form og til pynt

et par laurbærblade

Pil og hak løg og hvidløg. Smelt smørret i en gryde og hæld løgene i og lad dem koge lige så stille – de skal ikke tage farve. Hæld cognac over og pluk bladene af timiankvisten og hæld også dem i gryden. Lad det koge stille, indtil cognac’en er kogt væk. Lad det køle lidt af.

Kør kanin- og svinekød gennem kødhakkeren. Grovheden kan man bestemme ud fra sine egne præferencer. Der er ikke noget rigtigt eller forkert. Man kan bruge løgene, som de er, eller man kan lade dem komme med gennem kødhakkeren – eller man kan gøre som jeg (jeg kan ikke lide for store stykker løg i min postej) – putte dem i en lille hakker og kværne dem til ukendelighed.

Så blander man kødet med løg (som det ses, er mine løg en mos), fløde, æg, salt peber og muskat

og rører det hele sammen. Smag godt til med krydderierne.

 

Lav en foring af spæk eller bacon i en postejform. Jeg brugte spæk, fordi jeg havde noget, men bacon er mindst lige så godt.

Hæld farsen i formen, pynt med lidt bacon og et par laurbærblade.

Bag postejen i vandbad i en 180 grader varm ovn i 1½ time.

Husk, den skal køle af, inden man skærer den – ellers går den helt i stykker.

 

Skriv et svar