Fyldte pastaskaller

Så er vi igen tilbage ved et af mine yndlingsemner – pasta, der skal en tur i ovnen med ost på. Denne gang er der dog ikke tale om ret meget ost, men alligevel. Disse store pastaskaller – eller conchiglioni – som der stod på posen, beder ligefrem om at blive fyldt. Så det gjorde jeg.

Ingredienser:

20 pastaskaller

500 g hakket svinekød

1 hakket rød chili

2 – 3 fed hvidløg – efter temperament

1 tsk grønne peberkorn

1 dl rødvin

1 tsk salt

1 spsk olie til stegning

1 dåse flåede tomater – skåret i mindre stykker – men ikke hakket

125 g ricotta

200 g frisk spinat

mere salt og peber

revet parmesan til at drysse over

Ælt det hakkede kød med chili, knust hvidløg, knuste peberkorn, salt og rødvin. Sæt det i køleskabet i en halv times tid.

Pastaskallerne skal forkoges.

Kog dem i letsaltet vand i 12 minutter. Hæld vandet fra og læg dem til afkøling.

Varm olien op i en pande – den må gerne have høje sider, for så kan man lave saucen, uden at den kommer udenfor.

Steg nu kødet på panden mens det skilles med en grydeske eller lignende.

Kom spinaten ved og lad den falde sammen, før tomat-ternene kommes i. Til sidst kommes ricottaen i, og det hele varmes igennem.

Hvis man ikke vil brænde sig alt for meget, når man fylder farsen i skallerne, er det en god ide at lade den køle lidt af, inden man fortsætter, for så kan man nemlig tage en skal ad gangen og fylde en skefuld kødsauce i hver, og lægge dem pænt i et ovnfast fad.

Drys lidt revet parmesan på toppen og sæt fadet i ovnen ved 180 grader i 20 minutter, eller indtil man synes, det ser færdigt ud.

 

Skriv et svar