Isbombe og jordbærsorbet

Der var selvfølgelig også dessert nytårsaften. Jeg havde hørt om ruby-chokoladen, som er lyserød. Da jeg så den på min vej gennem mine indkøb, kom den da også lige i indkøbskurven. Isbomberne får lyserødt overtræk.

Ingredienser:

1½ plade ruby-chokolade (135 g i alt)

en portion vanilleis

500 g jordbær (mine var frosne – og skal ikke tøs op først)

2 dl vand

100 g sukker

50 g glukosesirup

saft af ½ lime

1 æggehvide

25 g sukker

Til pynt:

friske jordbær

et par knuste vanillekranse

Chokoladen smeltes over vandbad. Det er lidt uvant at pakke en plade chokolade op, og den så er lyserød, men det er også lidt sjovt.

Når chokoladen er smeltet, males en kugleform. Sørg for at der kommer chokolade over det hele i hullerne.

Sæt formen til afkøling, så chokoladen stivner. Imens laves vanilleisen. Det går dejlig hurtigt med en ismaskine. Hvis man ikke har sådan en, kan man jo måske ønske sig en til næste jul.

Når isen er som soft-ice, kommes den i formen, hvor chokoladen nu er stivnet. Sæt formen i fryseren.

Jordbærsorbet’en laves ved at koge vand, sukker og glukosesirup. Glukosesiruppen modvirker, at der kommer krystaller i isen. Når det koger, hældes det over de frosne jordbær. Jeg brugte frosne bær, fordi jordbær, man køber i december ikke smager af noget som helst og kan kun bruges til pynt.

Så snart jordbærrene er bløde nok til det, blendes de sammen med sukkerlagen, som blev hældt over. Min blender kan vist godt blende de frosne bær, men det lyder frygteligt, så jeg vælger at blødgøre dem lidt med den varme sukkerlage. Hæld jordbærmassen gennem en si og hæld den så i ismaskinen. Også her er det godt med en ismaskine, for sorbet’en bliver mere cremet i sådan en.

Efter et kvarter pisker man æggehviden med de 25 g sukker og hælder det i ismaskinen til sorbeten. Når sorbeten er kørt færdig, hældes den i en form og sættes i fryseren.

Ved anretningen knuses et par vanillekranse og strøs dekorativt ud på en tallerken. En isbombe lægges ovenpå, og der laves en kugle af sorbeten (det er en god ide at tage den ud af fryseren 10 min, før man skal bruge den. Så er der nemmere at lave en nogenlunde pæn kugle). Læg kuglen ved siden af isbomben og pynt til sidst med friske jordbær.

 

Skriv et svar