Hummer på spinatbund med avocadomousse

Så blev det nytår, og så skal der lidt ekstra udfoldelser til. Jeg var hos fiskehandleren og hente en hummer. Den var levende og kriblede og krablede. Jeg må indrømme, at jeg ikke havde mod til at aflive den, så jeg kaldte på min mand. Han var ikke så pivet, og da først hummeren var aflivet, kunne jeg komme videre.

Ingredienser (til 2 personer):

1 hummer

vand og salt til at koge den i

isvand til at køle den af i

10 g smør

1 fed hvidløg

200 g frisk spinat

1 dl fløde

1 avocado

saft af ½ citron

salt

små ristede brødskiver

Hummeren skal først aflives. Det gøres ved at stikke en kraftig køkkenkniv ned, der hvor der ligesom er et kryds i nakken på hummeren. Jeg har sat en pil på billedet.

Så stikker man kniven helt ned til skærebrættet og evt. kan man skære frem gennem hovedet ved samme lejlighed. Hummeren dør med det samme, har jeg ladet mig fortælle. Den spræller lidt, men det er kun nervetrådene, har jeg læst. Denne operation var det, jeg overlod til min mand.

Så skal hummeren koges. En stor gryde vand med salt bringes i kog. Hummeren puttes på hovedet i gryden, og vandet bringes i kog igen. Efter 5 minutter tages hummeren op og lægges i vand med isterninger. Det gøres for at stoppe kogningen, så kødet forbliver saftigt.

Når hummeren er kold, flækkes den på langs og halekødet tages ud. Kløerne knækkes – f.eks. med en nøddeknækker, og klokødet tages ud, skæres lidt i stykker og blandes med avocado, som er moset med citronsaft og smagt til med lidt salt.

Smørret smeltes i en gryde og det hakkede hvidløgsfed steges en lille smule. Så kommes spinaten ved, og det hele varmes igennem, indtil spinaten er faldet sammen. Fløden hældes over, og koges lidt, indtil fløden tykner en lille smule.

Imens ristes meget tynde skiver brød

Hummerhalerne anrettes på lidt af spinaten og serveres med avocado-hummer-moussen og en skive ristet brød.

 

Skriv et svar