Kokoskranse

Her er endnu en småkageopskrift fra mit gamle opskriftshæfte. Min mor bagte dem somme tider som alternativ til vanillekranse. Jeg har hende nu mistænkt for, at det også skyldtes, at kokosmel var billigere end mandler og vanille, og vi spiste dem jo alligevel gerne. Jeg vil nu sige, at dejen er temmelig umedgørlig, da kokosmelet gør, at den meget let falder fra hinanden. Det er en god ide at ælte dejen, inden man ruller den ud, så varmen fra hænderne gør den blødere.

Ingredienser:

350 g mel

250 g margarine

250 g sukker

250 g kokosmel

1 æg

Smuldr magarinen i melet og hæl sukker og kokosmel i. Kom til sidst ægget i og ælt dejen sammen.

Nu forsøger man at rulle dem ud ligesom vanillekranse. Jeg brugte kødhakkeren, men som sagt sloges jeg noget med dejen. Det lykkedes dog at få lavet nogle rimelig pæne kranse.

Småkagerne skal bages ved 180 grader i ca 6 min. Man kan prøve sig frem, for det er forskelligt fra ovn til ovn.

Lad kransene køle helt af, før der sættes låg på kagedåsen.

 

Skriv et svar