Auberginer med parmesan og tomatsauce

I den her ret har jeg brugt lange, tynde auberginer. Derfor er skiverne ikke så store. Man kan bruge de mere almindelige, tykke auberginer, men min tyrkiske forbindelse siger, at der er mere smag i de tynde, og da jeg kunne købe dem hos min mellemøstlige grønthandler, så bruger jeg dem denne gang.

Ingredienser:

2 auberginer (Hvis det er almindelige, tykke auberginer) ellers et par stykker mere

1 sammenpisket æg

1 – 2 dl rasp

4-5 spsk revet parmesan

Olie (gerne på spray)

en flaske marinara sauce eller anden tomatsauce med smag

3 – 4 dl revet mozzarella

2 spsk hakket persille

 

Jeg vil starte med at sige, at mængdeangivelserne af ost ovenfor kun er angivet på slump. Nogle bryder sig ikke om for meget ost, mens vi her i huset næsten ikke kan få nok, så man kan jo tilpasse mængderne efter ens egen smag.

Auberginerne skæres i skiver, som drysses med salt og ligger i en halv times tid, indtil der er trængt en del væske ud. Skiverne tørres med køkkenrulle eller lignende og dyppes i sammenpisket æg og rasp, der er blandet op med halvdelen af den revne parmesan. Her er det, en oliespray kommer til sin ret, for jeg sprøjtede lidt olie på et stykke bagepapir og lagde skiverne herpå.

Så fik de en sprøjt olie mere og kom i ovnen ved 200 grader, indtil de var gyldne og sprøde.

Jeg troede aldrig, jeg skulle høre mig selv sige det, men dette er et fedtfattigt alternativ til at stege de panerede skiver i olie.

Hæld lidt af marinara-saucen i bunden af et ovnfast fad og aubergineskiver ovenpå. Drys med noget af mozzarellaen og parmesan og hæld mere tomatsauce over.

Fortsæt lagvis med resten af aubergineskiverne, sauce og ost. Slut af med ost.

Bag fadet i ovnen ved 180 grader i 15 – 20 min., indtil saucen bobler og oster begynder at blive gylden.

Drys med hakket persille inden servering.

 

 

 

 

Skriv et svar