Nonnas kødboller

Her er en variation af italienske kødboller. Jeg har set en italiener lave den, så den må være rimelig autentisk. Kødbollerne bliver dejlig bløde af at koge i saucen. Og så hjælper det vel også, at der er en pæn mængde ost i dem.

Ingredienser:

Saucen:

2 spsk olivenolie

½ hakket løg

2 fed hakket hvidløg

5 dl tomatpassata – eller en dåse tomater, der har været en tur i blenderen

1 dl vand

10 friske basilikumblade

salt og peber

Kødbollerne:

1 spsk olivenolie

1/4 finthakket løg

1,5 dl mælk

100 g brød uden skorpe

400 g hakket kalv og gris

20 g hakket persille

50 g revet parmesan

100 g revet mozzarella

1 fed knust hvidløg

1 tsk salt

lidt peber

1 æg

Til saucen steges løg og hvidløg, indtil de er bløde. Hæld tomatpassata eller blendede dåsetomater og vand i og kog det op. Hæld hakket basilikum og salt og peber i og lad det koge lidt ind, mens kødbollefarsen røres.

Til kødbollerne starter man med at stege løgene, indtil de er bløde og let brunede. Lad dem køle af.

Pluk brødet i stykker og læg det i blød i mælken i 10 min..

Knug overskydende mælk ud af brødet og bland det sammen med alle de andre ingredienser til kødbollerne. Ælt/rør det hele godt sammen og tril 12 kødboller.

Si saucen over i en stegepande eller bred gryde, hvor alle kødbollerne kan være i, og læg dem forsigtigt ned i saucen.

Lad nu kødbollerne koge stille i saucen i ca. 20 min., indtil de er gennemkogt. Vend dem på halvvejen.

Drys til sidst med lidt ekstra hakket basilikum for udseendets skyld og server med pasta.

 

Skriv et svar