Her er en variation af italienske kødboller. Jeg har set en italiener lave den, så den må være rimelig autentisk. Kødbollerne bliver dejlig bløde af at koge i saucen. Og så hjælper det vel også, at der er en pæn mængde ost i dem.
Ingredienser:
Saucen:
2 spsk olivenolie
½ hakket løg
2 fed hakket hvidløg
5 dl tomatpassata – eller en dåse tomater, der har været en tur i blenderen
1 dl vand
10 friske basilikumblade
salt og peber
Kødbollerne:
1 spsk olivenolie
1/4 finthakket løg
1,5 dl mælk
100 g brød uden skorpe
400 g hakket kalv og gris
20 g hakket persille
50 g revet parmesan
100 g revet mozzarella
1 fed knust hvidløg
1 tsk salt
lidt peber
1 æg
Til saucen steges løg og hvidløg, indtil de er bløde. Hæld tomatpassata eller blendede dåsetomater og vand i og kog det op. Hæld hakket basilikum og salt og peber i og lad det koge lidt ind, mens kødbollefarsen røres.
Til kødbollerne starter man med at stege løgene, indtil de er bløde og let brunede. Lad dem køle af.
Pluk brødet i stykker og læg det i blød i mælken i 10 min..
Knug overskydende mælk ud af brødet og bland det sammen med alle de andre ingredienser til kødbollerne. Ælt/rør det hele godt sammen og tril 12 kødboller.
Si saucen over i en stegepande eller bred gryde, hvor alle kødbollerne kan være i, og læg dem forsigtigt ned i saucen.
Lad nu kødbollerne koge stille i saucen i ca. 20 min., indtil de er gennemkogt. Vend dem på halvvejen.
Drys til sidst med lidt ekstra hakket basilikum for udseendets skyld og server med pasta.