Majsbrød

Jeg har længe gået med tanken om at bage et majsbrød. Og det skulle være et luftigt et, så jeg bestemte mig for at lave et, der var langtigshævet. Og med hele majskerner i. Så det er måske lidt af et madbrød. Det gjorde i hvert fald stor lykke til frokost forleden. Jeg tror også, det ville være fint til en god kraftig gryderet.

Ingredienser:

5 dl vand

5 g gær

2 tsk salt

100 g majs fra dåse

100 g hvid hvede

525 g hvedemel

Rør gæren ud i vandet og rør alle ingredienserne sammen til en klistret masse.

Læg plastikfilm eller låg over og lad skålen stå på køkkenbordet i 10-12 timer.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og vend den et par gange med en spatel. Ælt endelig ikke. Læg dejen op i en skål smurt med olie. Der skal den ligge, mens ovnen varmer op.

Sæt en støbejernsgryde med låg i ovnen og tænd ovnen på 225 grader. Når der er gået en halv times tid, er gryden rigtig gennemvarm. Tag gryden ud og hæld dejen i. Sæt låg på og sæt gryden ind i ovnen igen. Bag brødet i 30 min., tag så låget af og bag videre i ca. 15 min.

Tag brødet ud og lade det køle af på en rist.

Der gik et par dage, før jeg kom i tanke om at tage et billede af brødet indeni, men det holdt sig fint friskt. Måske på grund af majskernerne.

 

Skriv et svar