Tynde pandekager

Jeg må indrømme, at normalt bruger jeg ikke opskrift, når jeg laver pandekager. Jeg tager det mest på slump, men skal man bruge nogle virkelig fine, tynde pandekager, f.eks. til en dessert, så kan denne opskrift anbefales.

Ingredienser:

4½ dl mælk (gerne sødmælk – hvis der SKAL være fest)

4 store æg

½ tsk salt

200 g hvedemel

6 spsk smeltet smør – plus lidt til at stege i

Kom først æg, mælk og salt i en blender og pisk det sammen. Kom mel i og blend i ca. 20 sekunder. På denne måde undgås klumper. Hæld til sidst det smeltede smør i og blend i ca 10 sekunder. Lad dejen hvile en halv times tid.

Varm en pande op. Helst en pendekagepande, men ellers en stegepande med lave sider, så man let kan vende pandekagerne.

Når panden er varm, kommes en ganske lille smule smør på. Når smørret er brunt, hældes en tilstrækkelig mængde dej på panden, til, at den er dækket. Vær opmærksom på, at dejen er meget tynd, og derfor løber den let ud på panden. Sørg for ikke at hælde for meget på.

Bag pandekagerne på begge sider, indtil de er fint gyldne. De er så tynde, at det er en god ide at lægge et stykke bagepapir mellem dem, hvis man ikke skal bruge dem lige med det samme. Ellers får man dem aldrig fra hinanden igen.

 

Skriv et svar