Ravioli med løgkompot og skinkesauce

Når der er en rest kogt skinke til overs, plejer det altid at ende med pastaskruer med skinke og ostesauce. Denne gang skulle det være anderledes. Jeg lavede løgkompot og fyldte det i ravioli, og så blev saucen lavet med spinat, tomater og parmesan

Ingredienser:

½ portion pasta

Til løgkompot:

1 rødløg

1 porre

1 fed hvidløg

4 – 5 champignons

1 spsk olie

1 dl grønsagsbouillon

Til saucen:

200 g kogt skinke, skåret i tern

10 cherrytomater, halveret

1 håndfuld spinat

1 porre

1 lille rød peberfrugt

1 dl hvidvin

2 spsk parmesan

Snit løg, porre, hvidløg og champignons fint. Varm olien op i en gryde og svits det hele heri.

Når det er blevet blødt, hældes bouillon over,

og det får lov til at stå og koge ind, indtil løg og svampe er helt møre og væden er næsten væk.

Så rulles pastaen ud i lange baner, og der lægges en klat kompot med passende mellemrum på en af banerne.

Så pensler man med vand rundt om fyldet og lægger en anden pastabane ovenpå. Sørg for, at der ikke kommer luft imellem.

Så tager man en udstikker i passende størrelse og stikker raviolierne ud.

Lad dem ligge og tørre lidt, mens saucen laves. Herefter skal de koges i 2 – 3 minutter i saltet vand.

Skær porre og peberfrugt i strimler og svits det lidt på en pande.

Hæld hvidvin ved og tilsæt den strimlede spinat. Når spinaten er faldet sammen, kommes tomaterne i sammen med halvdelen af parmesanen og skinketernene.

Det hele varmes godt igennem.

Raviolierne serveres med saucen og et ekstra drys parmesan.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar