Marinerede bagte løg

Jeg er måske anderledes end så mange andre, når jeg køber ind. Nu elsker jeg også at købe ind, så det er altså ikke en sur pligt for mig. Jeg går rundt i butikkerne og ser på varerne, og sommetider er der nogle ting, der “taler til mig”, som f.eks. disse flotte pink løg, jeg fandt i Brugsen. Så må jeg jo hjem og finde ud af, hvad jeg kan bruge dem til. Jeg er forresten overbevist om, at man sagtens kan bruge alle mulige andre farver løg til denne ret, men de var altså så pæne i pink.

Ingredienser:

3 løg

Marinade:

1 dl vand

1 dl rødvinseddike

1 spsk brun farin

1 tsk friskhakket rosmarin

½ tsk salt

1/4 tsk peber

et nip chiliflager (kan udelades)

Til bagning:

2 spsk smør

lidt mere frisk rosmarin

 

Start med at røre alle ingredienserne til marinaden sammen. Hæld den i et ovnfast fad.

Halver løgene,

og læg dem med skærefladen nedad i fadet med marinade.

Nu skal fadet i køleskabet, og løgene skal trække så længe som muligt, gerne natten over. Jeg havde kun 2 timer, men jeg kan sagtens forestille mig, at det vil blive endnu bedre, hvir løgene trækker længere.

Vend løgene om, læg en god klat smør på hvert løg og drys med hakket rosmarin.

Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i ca. en time, indtil løgene er møre. Øs lidt af marinaden over løgene et pag gange, mens de bager.

 

Skriv et svar