Hummer med hvidløgssmør

En lille nem forret til nytårsmenuen. Der er ikke mange ingredienser i, og heller ikke den store tilberedning, men der er nu altså noget med skaldyr og hvidløg. De spiller så godt sammen.

Til 2 personer bruges:

1 hummer

100 g smør

2 fed hvidløg

1 bundt hakket persille

et par grønne og et par hvide asparges (kogte)

Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig kan lide tanken om at aflive hummeren selv, så jeg var en kylling og købte en frosset.

Den tøede jeg så op,

hvorefter jeg skar den igennem på langs med en skarp kniv.

Så rensede jeg lige indvoldene ud og løsnede halekødet, inden jeg fyldte lidt af den hakkede persille i skallen, lagde halerne tilbage og lagde et godt lag hvidløgssmør (som jeg havde lavet ved at blande smør og hvidløg – smart ikke) ovenpå, dryssede mere hakket persille på og satte de halve hummere i ovnen ved 180 grader i ca. 5 – 10 minutter. Smørret skal være smeltet, men de skal ikke blive brune.

Og så er de lige til at servere med asparges og et lille stykke baguette til.

Hvis man er til det, kan man bruge en nøddeknækker til at kvase kløerne, så man kan tage kødet ud af dem.

 

Skriv et svar