Beef Wellington

Så er vi nået til nytårs-hovedretten. Jeg lavede portionspakker, for en hel oksemørbrad til to personer ville være i overkanten. Det her var rigeligt. Der er en del arbejde i det, men det hele kan heldigvis laves i forvejen, så man bare skal bage butterdejspakkerne i ovnen, når man skal spise.

Ingredienser:

2 pæne bøffer af oksemørbrad

salt, peber

olie til stegning

1 løg

250 g blandede svampe

½-1 dl cognac

1 tsk frisk timian

6 skiver serranoskinke (parmaskinke kan også bruges)

1 rulle butterdej (ja – jeg var doven og brugte færdigkøbt dej – fy!)

Æg til pensling

Drys bøfferne med salt og peber og brun dem meget kort i olie. De skal endelig ikke steges færdige. Køl dem hurtigt af, så de ikke steger videre.

Hak løg og svampe

og steg det hele på panden. Tilsæt timian og hæld cognac på. Egentlig skulle det være portvin, men det synes jeg bliver for sødt, så derfor brugte jeg cognac.

Steg det hele lystigt, indtil al væden er forsvundet. Kom svampeblandingen i en blender og blend den til ukendelighed. Køl den af.

Tag så et stykke husholdningsfilm, og læg to skiver skinke ved siden af hinanden.

Bred det halve af svampeblandingen ud på skinken og læg bøffen ovenpå.

Så pakkes fyldet og skinken godt sammen om bøffen, og her er det godt at have et ekstra stykke skinke til at dække hullet, for hos mig, kunne de to andre stykker ikke nå. Gør det samme med den anden bøf. Læg pakkerne i køleskabet en times tid.

Tag så butterdejen ud og del den i to stykker. Pak bøf-pakkerne ud af filmen (det er faktisk ret vigtigt!), og læg hver på et af dejstykkerne.

Pak dejen sammen om bøfferne, og gør den fast med lidt vand. Hvis der er lidt dej til overs, kan man jo være kreativ. Da det nu var nytår, syntes jeg, et stjerneskud var på sin plads. Det er vist godt, jeg ikke skal leve af kunsten. Det er så her, man kan sætte pakkerne i køleskabet og vente på, at man skal spise.

En halv times tid, før man skal sætte dem i ovnen, tages de ud af køleskabet og stilles på køkkenbordet. Så pensler man med æg og sætter dem i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter, indtil butterdejen er gylden. Det passer med, at bøffen er rød, men ikke blodig.

Server med f.eks. appelsinstegte gulerødder, smørdampede sukkerærter og rødvinssauce.

Skriv et svar