Krydderurtesalt

Lige nu står krydderurterne højt i mit lille køkkenbed. Det er den perfekte anledning til at lave krydderurtesalt. Om sommeren – og et stykke ind i efteråret – bruger jeg næsten altid krydderurtesaltet i stedet for det almindelige salt. Det giver en mere nuanceret saltsmag til maden.

Ingredienser:

1 kg groft havsalt

En hel masse friske krydderurter (man bestemmer selv, hvor mange)

Jeg brugte rosmarin, purløg, salvie, oregano og basilikum

1 hel rød chili med kernerne i

2 fed hvidløg

Det er såre simpelt. Man tager chili, hvidløg og alle urterne og kommer dem i en foodprocessor og kører, indtil de er hakket fint.

Så tilsætter man et kilo groft havsalt. Jeg har købt mit salt i Frankrig. Folk siger, jeg er tosset, når jeg tager flere kilo salt med hjem fra ferie, men det er rigtig godt salt, og prisen er kun en brøkdel af den opskruede pris på havsalt af samme kvalitet herhjemme.

Når saltet er kommet i foodprocessoren, kører man, indtil alt er blandet godt sammen, og man har noget temmelig fugtigt grønt salt.

Det grønne salt breder man ud på en plade og sætter det i en solrig vindueskarm eller lignende, indtil det er tørret. Det kan tage nogle dage. Jeg har en udestue, som er ideel til formålet. Efter en til to dage med sol, er saltet knastørt. Man skal forberede sig på en ret krydret duft i huset, mens saltet tørrer, så man skal måske ikke sætte det i dagligstuen.

Når saltet er tørret, har det som regel dannet nogle hårde klumper. Det kommer jeg udover ved at kværne det hele i min kaffekværn (som jeg altså ikke bruger til kaffe). Så får jeg noget fint lysegrønt salt, som jeg opbevarer i et stort sylteglas. Og sådan et kilo varer hele sommeren.

 

Skriv et svar