Kanin i asparges

Når man kan lave kylling eller høns i asparges, hvorfor så ikke også kanin i asparges. Jeg havde nogle grønne asparges, og jeg synes ærlig talt ikke, de er nær så interessante som hvide asparges, så de kunne passende bruges i sådan en ret som den her.

Ingredienser:

1 kanin

salt og peber

2 forårsløg

½ pk bacontern

100 g østershatte eller champignons

7 grønne asparges (det var det, jeg havde)

2 dl hvidvin

1 dl fløde

Skær kaninen ud i lår og ryg. Drys med salt og peber

Brun stykkerne let i en gryde og tag dem op. Steg så bacon, forårsløg, østershatte og asparges (minus hovederne, som tilsættes til allersidst, da de ellers koger helt i smadder)

Når det har stegt let i nogle minutter, hældes 2 dl hvidvin ved, og det koger let i et par minutter.

Så lægges kaninen oven på grønsagerne.

Der lægges låg på, og gryden sættes i ovnen ved 120 grader i 3 – 4 timer. Den lange tilberedningstid gør, at det meget magre kaninkød ikke bliver tørt.

Når der er en halv time tilbage, hældes fløden og aspargeshovederne ved, og låget lægges på igen, og kaninen får lov til at hygge sig i fred og ro den sidste halve time.

 

 

 

Skriv et svar