Oksekød rendang

Nu, hvor vi har fat i chilierne, så kan vi jo lige så godt gå hele vejen og lave en rigtig indonesisk ret med masser af chili, kokos og andre eksotiske ting.

Ingredienser:

3 – 4 friske røde chilier

1 stort løg

4 fed hvidløg

2½ cm ingefær

1 tsk korianderfrø

1 tsk hel spidskommen

50 g kokosmel

Olie til stegning

3/4 kg skært oksekød i tern

1 spsk kinesisk soya

1 stilk citrongræs

3 -4 kaffirlimeblade

½ tsk salt

2 dl vand

1 dåse kokosmælk

Start med at komme chilier, løg, hvidløg og ingefær i en blender og mos det, indtil det er nogenlunde jævnt. Rist koriander og spidskommen på en tør pande og rist derefter kokosmelet, indtil det er pænt lysebrunt.

Kom krydderierne og kokosmelet i en kaffekværn (som altså ikke skal bruges til kaffe mere) og mal det helt fint.

Varm olien op i en gryde og kom chiliblandingen i og steg den i ca. 5 min. Husk at røre i den imens. Det kan være nødvendigt at komme lidt vand i, for at den ikke skal brænde på.

Kom kødet i og steg det hele, indtil kødet er blevet brunt i stedet for rødt. Kom så kokos-krydderblandingen i sammen med soya, salt. fintsnittet citrongræs og strimlede kaffirlimeblade.

Rør det hele godt sammen, hæld vandet i og lad det simre stille og roligt i en times tid. Efter en times tid hældes kokosmælken i, og retten skal have lov at simre 3/4 – 1 time mere.

Traditionelt serveres det vist med ris, men jeg havde nogle naan-brød i fryseren, så dem fik vi til. En dejlig spicy ret, der er meget mere interessant, end den ser ud..

Skriv et svar