Spinat-valnøddepesto

Vi skulle bruge lidt grønt “smørelse”, og da jeg havde en pose spinat, tænkte jeg, at de måtte kunne bruges. Det er en pesto uden parmesanost og basilikum, som jeg ellers plejer at lave, men den er fuldt brugbar alligevel.

Ingredienser:

2 håndfulde skyllede friske spinatblade

1 håndfuld valnøddekerner

1 fed hvidløg

lidt salt

Olivenolie

Det er lidt svært at angive de nøjagtige mængder, da jeg bare tog lidt af hvert, men man kan jo smage til undervejs og ændre mængderne efter smag.

Men start med at skylle spinaten og pille hvidløgsfeddet.

Put så nødder og hvidløg i minihakkeren og kør, indtil det er finthakket. Tilsæt spinatbladene lidt efter lidt og kør videre, indtil alt er helt finthakket. Hæld olivenolie i og brug hakkeren til at få det blandet sammen. Der skal så meget olie i, så konsistensen er som en tyk marmelade. Smag til med salt.

 

 

Skriv et svar