Grønne bønner med peberrodsrasp

Det store stykke peberrod, jeg havde købt forleden, spøgte stadig, så jeg måtte endnu en gang finde på noget at bruge peberrod til. Det blev til disse bønner, som faktisk blev ganske vellykkede. De klædte dem med lidt sprødt knas.

Ingredienser:

Til bønnerne:

250 g grønne bønner (jeg brugte friske, men frosne duer sikkert også)

1 dl vand

1/4 tsk salt

en spsk smør

½ tsk Dijon sennep

Til raspen:

30 g smør

50 g rasp (jeg brugte den lidt grove rasp)

2 spsk revet peberrod

Jeg startede med raspen. Jeg smeltede smørret og blandede den revne peberrod i. Så blandede jeg det med raspen og rodede godt rundt i det, indtil det hele var uden store klumper.

Herefter lagde jeg det på en stegepande og stegte det forsigtigt, indtil det tog farve.

Så hældte jeg det over i en skål og gik i gang med bønnerne.

Her kom jeg vandet i en flad gryde eller en stegepande, der passede i størrelse til det antal bønner, der var.

Jeg tilsatte saltet og lod bønnerne koge, indtil vandet var kogt væk. Så kom jeg smør og dijonsennep i og rørte lidt rundt. Bønnerne kom i et fad og raspen blev hældt over. De sprødeste bønner, jeg nogensinde har fået.

 

Skriv et svar