Rillettes af svinekød

Så er vi igen havnet i den fede franske afdeling. Dette er sådan set en fransk udgave af sylte, men uden den sky, som får i hvert fald mig til ikke rigtig at bryde mig om sylte. Denne udgave derimod, glider fint ned. Og så er den smørbar. Vi plejer altid at købe det, når vi er i Frankrig, men det er første gang, jeg laver det selv.

Ingredienser:

1½ kg revelsben

Groft salt

2 laurbærblade

1 løg

10 peberkorn

8 hele allehånde

1 dl tør hvidvin

Evt. salt til tilsmagning

Jeg fandt et stykke revelsben på tilbud, og så fik jeg straks tanken: Rillettes. Nu vil jeg prøve at lave det!

Jeg pakkede kødet ud (først da jeg var kommet hjem, altså) og dryssede det med groft salt og lod det ligge et par timer.

Så skyllede jeg overskydende salt af og skar kødet i skiver. Benene lod jeg sidde i.

Løget skar jeg lidt i stykker, og peber og allehånde fik en tur i morteren.

Jeg havde skåret noget af det rigelige fedt af kødet, og det kom jeg i en gryde og smeltede, og så stegte jeg løg og krydderier lidt heri.

Så kom kødstykkerne i, hvidvin blev hældt på og derefter vand, så kødet var lige præcis dækket.

Så skruede jeg ned , så det lige akkurat simrede og lod det stå og simre i 3 timer. Så var kødet tilpas mørt, og benene faldt af helt af sig selv.

Jeg pillede kødet af benene, findelte det og kom det i en skål og rørte det sammen med noget af kogelagen. Jeg brugte håndmixeren for at få det blandet godt sammen. Her er det så, at man evt,. skal smage til med lidt salt.

Så fandt jeg et par folieforme frem og pakkede kødet tæt heri. Det skal trykkes en del sammen for at det hænger lidt sammen, når man skal spise det. Man kan evt. hælde en skefuld ekstra kogelage på som “lim”.

Smager fantastisk på en skive rugbrød. Evt. med lidt sennep.

Og resten af kogelagen kom i køleskabet. Da den var kold, var fedtet størknet på overfladen og lige til at pille af. Den nu næsten fedtfrie kogelage blev frosset ned og kan bruges til at lave en god sovs af på et andet tidspunkt, hvor man har brug for det.

 

Skriv et svar